Als je te maken hebt gehad met schimmelproblemen in de kelder, dan heb je waarschijnlijk een vochtdeskundige ingehuurd. Een vochtconsulent kan een uitstekende bron van informatie zijn over wat er gedaan kan worden om vochtproblemen op te lossen. Of uw lek nu wordt veroorzaakt door regen of zelfs door een gebroken waterleiding, een vochtdeskundige kan u de juiste oplossing adviseren. Voordat u iemand inhuurt om te helpen bij de sanering van kelderschade, zijn er een aantal zaken die u in een expert moet opzoeken.

Een van de eerste dingen die in een vochtconsulent moet worden gevonden is certificering. In de Verenigde Staten zijn er verschillende organisaties die een certificering van een consultant nodig hebben om zichzelf consultant te kunnen noemen. De American Society of Home Inspectors en de National Water Maintenance Contractors Association zijn twee van deze organisaties. Andere organisaties kunnen deze certificering ook aanbieden.

Wat u ook moet weten is dat u een licentie moet hebben. In de meeste staten is een vochtmanagementconsultant verplicht om een vergunning te hebben voordat hij of zij als consultant kan werken. De meeste staten staan ook niet toe dat consultants aan projecten werken zonder dat ze goed getraind en gelicentieerd zijn. Deze eis wordt meestal opgeheven als het project een goedkoop of zelffinancierend project is. Echter, als de consultant niet beschikt over de juiste opleiding en referenties, kunt u nog steeds overwegen om iemand anders in te huren om uw vochtcontrole problemen aan te pakken.

U moet er ook voor zorgen dat uw vochtigheidsadviseur ervaring heeft met het soort vochtprobleem dat u ondervindt. Hoewel vochtigheidsadviseurs wellicht geen ervaring hebben met elk type vochtprobleem, moeten ze wel ervaring hebben met problemen die u op dit moment ondervindt. Ervaren adviseurs weten hoe ze moeten omgaan met de problemen die met vocht te maken hebben, vooral als het van binnenuit komt.

Zorg er vervolgens voor dat uw vochtconsultant u kan vertellen wat de oorzaak van uw vochtprobleem is. Enkele van de meest voorkomende oorzaken van vochtproblemen in woningen zijn lekkages van loodgieterij, lekkende daken, lekkende apparaten, onvoldoende ventilatie en slechte constructie. Uw adviseur moet u bijvoorbeeld de exacte oorzaak van uw lekkend dak kunnen vertellen of u kunnen vertellen hoe u het lekkende loodgieterswerk moet repareren. Hij of zij moet u ook advies kunnen geven over het verhelpen van lekkages in uw toestellen. Professionele vochtspecialisten weten ook hoe ze schimmel moeten testen en verwijderen als die aanwezig is.

Een van de dingen die u bij een vochtspecialist moet zoeken is zijn of haar licentie. U moet ervoor zorgen dat uw potentiële vochtigheidsregelaar een goede licentie heeft, want in sommige staten is een licentie niet iets wat automatisch wordt gegeven. Het is echter belangrijk dat uw potentiële consultant het licentieproces daadwerkelijk heeft doorlopen. In sommige staten garandeert de vergunningverlening alleen dat het individu alle vereiste tests heeft uitgevoerd en aan alle eisen van de staat heeft voldaan. In sommige staten zijn vochtigheidsadviseurs echter verplicht om extra kwaliteitscontroles uit te voeren. Om deze reden moet u altijd de tijd nemen om een erkende vochtigheidsregelaar te vinden, ongeacht of hij of zij een expert is in uw staat die geen vergunning nodig heeft.

Een andere kwaliteitsindicator van een kwaliteitsvochtcontroleprofessional is zijn of haar opleiding. Er zijn verschillende programma’s die het mogelijk maken om dakbedekking en andere aannemers te trainen in vochtbeheersing. Als uw vochtexpert geen opleiding heeft of geen licentiehouder is, is het belangrijk om te vragen waarom. Een gekwalificeerde aannemer moet in staat zijn om u te voorzien van informatie over de verschillende cursussen die beschikbaar zijn om de technieken te leren die worden gebruikt om vocht in woningen te verminderen.

Als u eenmaal een paar vochtspecialisten hebt gevonden die deskundig, comfortabel en professioneel lijken te zijn, moet u elk van hen interviewen. Wanneer u een vochtcontrole-expert ontmoet, is het belangrijk om vragen te stellen. De antwoorden die u krijgt, helpen u te bepalen welke professional het beste bij u past. Het is ook belangrijk om te weten te komen of de expert bereid is om zijn of haar werk te garanderen. Veel experts zullen een gratis prijsopgave geven, maar dit betekent niet dat ze het werk correct zullen uitvoeren. U moet een expert inhuren die niet alleen een garantie biedt, maar die ook garant staat voor zijn of haar werk.


Heeft u last van opstijgend vocht in de badkamer?

Badkamerrenovatie is soms nodig na opstijgend vocht, condens en vochtige muren zijn veel voorkomende schade… Zo zijn schimmelvorming, zoutuitslag, geurhinder enkele ernstige gevolgen van vochtproblemen. Tegeltrend verzorgt badkamerrenovaties, toiletrenovaties, vloer- en tegelwerken. Wij ondersteunen ook de doe-het-zelver.